Art Ducky

Beste bezoeker,

 

 

Welkom op mijn webpagina.  

Wellicht bent u nieuwsgierig wie of wat Art Ducky is en doet.

De komende tijd zal ik daar op deze pagina steeds meer van laten zien. Om te beginnen maar even voorstellen.

 

Mijn naam is Daphne Straver, als kunstenaar noem ik mezelf Art Ducky. Ik ben een verbeten wereldverbeteraar met een sterk empatisch vermogen. Ik ben een maker die niet zomaar iets wil iets maken, ik wil echt iets laten zien.

En ik wil er iets mee zeggen…

Daarom maak ik altijd een persoonlijke verbinding met het onderwerp waar het beeld over gaat. De oorlogstrauma’s van mijn grootvader hebben mij in mijn ontwikkeling sterk beïnvloed. Thema’s als oorlog, onderdrukking, vrede en vrijheid hebben mij daarom altijd bijzonder geïntrigeerd en keren voortdurend terug in mijn werk.

 

In feite geef ik beeldende expressie aan meningsverschillen in indirecte, onpersoonlijke communicatiesituaties, waarbij ik mij persoonlijk betrokken voel. Ik heb een sterk gevoel bij een bepaald onderwerp of situatie, bijvoorbeeld een nieuwsbericht. Een gevoel van onrecht, onmacht of onbegrip. Het gevoel ergens iets aan te moeten doen. Ik selecteer thema’s op grond van ervaringen die in mijn persoonlijk (gevoels)leven een grote impact maken. Het gaat echter niet  meer over de gevoelens an sich. Ik denk diep over deze gevoelens na. Ik onderzoek deze gevoelens en gedachtepatronen en zet deze vervolgens om in beeld en taal.

Hoewel mijn onderwerpen vaak vrij ernstig zijn, het komt voort uit een onstuitbare drang me tegen de negativiteit te verzetten. Hier gaan mijn collages over.

Humor verlaagt de drempel tot mijn zwaar beladen werk, een vleugje humor ter verlichting.

 

Als dyslectisch adhd’er vind ik het lastig mij lange tijd op één ding te concentreren en lees ik (vrij traag) soms wat anders dan er staat. Dat kan soms lastig zijn, maar hierdoor maak ik snel connecties en ontstaan spontaan de mooiste woordspelingen. Door tekstfragmenten los te knippen uit hun context kan ik met de woorden spelen zoals die woorden altijd met mij hebben willen spelen. Maar nu ik bepaal de regels en zet mijn ‘handicap’ in als kwaliteit. Zo ontstaan alternatieve puzzels met beelden en woorden. Een fervent puzzelaar gaat voor een puzzel met duizenden stukjes, welke hij om te beginnen een beetje sorteert. Dat is hier niet het geval. Er zijn zeker duizenden stukjes, maar die zijn van verschillende puzzels tegelijk en liggen de stukjes van al die puzzels door elkaar…

under construction

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now